Zamiennik chipsów lub frytek? Pieczona cieciorka!

Lubisz wieczorem pochrupać do filmu, ale szukasz zdrowszego zamiennika jak chipsy, frytki czy popcorn? Poznaj pieczoną cieciorkę! Chrupiąca cieciorka na ciepło to nasza ulubiona przekąska.

Składniki:



 

słoik cieciorki

1 łyżeczka oliwy lub oleju

1 łyżeczka wędzonej papryki

1 łyżeczka czosnku suszonego lub 2 ząbki świeżego

1/2 cebuli

1 łyżeczka soli

Przygotowanie: Odlej wodę ze słoiczka z cieciorką, osusz ją z wody poprzez sito, a następnie wrzuć do miski, dodając oliwę lub olej oraz wymieszaj z papryką, solą i czosnkiem. Rozgrzej piekarnik na 180°C, wysyp cieciorkę na blachę z papierem do pieczenia dodając pokrojoną cebulę. Piecz około 10 min aż będzie chrupka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *