Lubisz wieczorem pochrupać do filmu, ale szukasz zdrowszego zamiennika jak chipsy, frytki czy popcorn? Poznaj pieczoną cieciorkę! Chrupiąca cieciorka na ciepło to nasza ulubiona przekąska.
Składniki:
Co nowego na YouTube
słoik cieciorki
1 łyżeczka oliwy lub oleju
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżeczka czosnku suszonego lub 2 ząbki świeżego
1/2 cebuli
1 łyżeczka soli
Przygotowanie: Odlej wodę ze słoiczka z cieciorką, osusz ją z wody poprzez sito, a następnie wrzuć do miski, dodając oliwę lub olej oraz wymieszaj z papryką, solą i czosnkiem. Rozgrzej piekarnik na 180°C, wysyp cieciorkę na blachę z papierem do pieczenia dodając pokrojoną cebulę. Piecz około 10 min aż będzie chrupka.
Więcej przepisów, porad i smaku znajdziesz na: jedzeniowo.pl