Lubisz wieczorem pochrupać do filmu, ale szukasz zdrowszego zamiennika jak chipsy, frytki czy popcorn? Poznaj pieczoną cieciorkę! Chrupiąca cieciorka na ciepło to nasza ulubiona przekąska.
Składniki:
słoik cieciorki
1 łyżeczka oliwy lub oleju
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżeczka czosnku suszonego lub 2 ząbki świeżego
1/2 cebuli
1 łyżeczka soli
Przygotowanie: Odlej wodę ze słoiczka z cieciorką, osusz ją z wody poprzez sito, a następnie wrzuć do miski, dodając oliwę lub olej oraz wymieszaj z papryką, solą i czosnkiem. Rozgrzej piekarnik na 180°C, wysyp cieciorkę na blachę z papierem do pieczenia dodając pokrojoną cebulę. Piecz około 10 min aż będzie chrupka.
Jestem Patrycja, piszę bo lubię. Ten blog powstał w 2012 roku. Od zawsze miałam pragnienie dzielenia się wiedzą, pomocą, przeżyciami, tym co piękne. Kilka rzeczy w życiu mi wyszło, więc może moje relacje, porady, przemyślenia dadzą komuś motywację, by odkryć lub docenić coś w codziennym życiu. Ten blog to swego rodzaju pamiętnik. Lubię tu wracać, mam nadzieję, że Ty też będziesz.
Marzyłam by być na swoim i pracować zdalnie – zrobiłam to! Na co dzień prowadzę swoją firmę ambitnamarka.pl, pielę ogródek, głaszczę moje zwierzaki (i czasem męża!) oraz opalam się na słoneczku w różnych strefach klimatycznych.
Poczytaj moje bezpłatne przewodniki: Zanzibar/Malta/Teneryfa/Tajlandia/Turcja
Dziękuję, że tu jesteś.