Bezglutenowe naleśniki z mąki ryżowej

Coraz częściej wykluczam z diety gluten, ze względu na moją chorobę (borelioza), a także fakt, że pszenica mocno obciąża żołądek i tuczy. Szukam ciekawych opcji na dania bezglutenowe. Dzisiaj dzielę się moim sprawdzonym przepisem na bezglutenowe naleśniki, które pokochasz!

Składniki:



 

Ciasto:

3 jajka

1 i 1/4 szklanki mąki ryżowej

1 szklanka mleka kokosowego

1 łyżka roztopionego masła ghee

1 łyżeczka masła ghee do smażenia

2 łyżeczki cukru

1/2 łyżeczki peoszku do pieczenia

Dodatki: polecam syrop kokosowy lub z agawy do polania, owoce lub dżem albo suszone orzechy

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto poza masłem wymieszaj. Rozgrzej patelnie i wylej cienką warstwę ciasta. Smaż naleśniki z obu stron, aż delikatnie się zarumienią. Podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *