Coraz częściej wykluczam z diety gluten, ze względu na moją chorobę (borelioza), a także fakt, że pszenica mocno obciąża żołądek i tuczy. Szukam ciekawych opcji na dania bezglutenowe. Dzisiaj dzielę się moim sprawdzonym przepisem na bezglutenowe naleśniki, które pokochasz!
Składniki:
Co nowego na YouTube
Ciasto:
3 jajka
1 i 1/4 szklanki mąki ryżowej
1 szklanka mleka kokosowego
1 łyżka roztopionego masła ghee
1 łyżeczka masła ghee do smażenia
2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki peoszku do pieczenia
Dodatki: polecam syrop kokosowy lub z agawy do polania, owoce lub dżem albo suszone orzechy
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto poza masłem wymieszaj. Rozgrzej patelnie i wylej cienką warstwę ciasta. Smaż naleśniki z obu stron, aż delikatnie się zarumienią. Podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami.
Więcej przepisów, porad i smaku znajdziesz na: jedzeniowo.pl